Traditional English Trifle


 
The English Trifle is a beloved English recipe, the quintessential dessert for British Christmas.
So let's try to make our own Strawberries Trifle.
 
Prep / Preparazione: 20 mins
Cook / Cottura: 0 mins
Chill Time / Raffreddamento: 60 mins
Total / Totale: 80 mins
Servings / Porzioni: 6 servings

 

Ingredients

  • 6 sponge fingers (or 6 ounces sponge cake or pound cake), halved horizontally and cut into thick slices

    questo è un tipo di biscotto, può ricordare i savoiardi, utilizzarne circa 6

  • 2 to 3 tablespoons sherry, optional

    2 o 3 cucchiai di sherry, facoltativo

  • 2 cups fresh strawberries (do not use frozen)

    2 tazze di fragole fresche, non surgelate

  • 2 cups jelly made to packet instructions (or make your own)

    gelatina, da preparare secondo le istruzioni della scatola stessa

  • 2 cups thick homemade custard (or canned)

    una sorta di crema pasticcera, due tazze

  • 2 cups softly whipped cream

    panna montata, due tazze

  • Whole  strawberries, garnish

    fragole intere per guarnire

  • Toasted sliced almonds, optional garnish

    mandole affettate e tostate, facoltative per guarnire

  • Grated chocolate, optional garnish

    cioccolato a scaglie, facoltativo per guarnire

 

How to make the Strawberries Trifle

Gather the ingredients.

Line the bottom of the trifle bowl or glasses with the sponge fingers or cake in a nice even layer. If you want to use sherry, now is the time to add it. Brush it on the sponge and let it soak in for 5 minutes.

Cover the fingers with a thick layer of raspberries or strawberries. Slowly and gently pour over 1/3 of the liquid jelly and put into the fridge—doing this will set the sponge and fruit into the bottom of the bowl. Once this layer is set, pour over the remaining jelly and leave to set.

Once set, spoon a thick layer of custard on top.

Finish with a thick layer of whipped cream either spooned over or piped using a piping bag.

All that's left to do is to decorate as you wish, with fresh fruit, maybe almonds or chocolate, that is up to you.

Serve and enjoy.

 

Come preparare la Strawberries Trifle

Metti insieme tutti gli ingredienti.

Copri il fondo della terrina o dei bicchieri che utilizzerai per la Strawberries Trifle con i biscotti facendo uno strato omogeneo. Se vuoi usare lo scherry è il momento di aggiungerlo. Spennellalo sui biscotti e lascia ad assorbire per 5 minuti.

Copri i biscotti con uno spesso strato di fragole. Lentalemtne e gentilmente rovescia 1/3 della gelatina liquida e metti in frigo - così facendo si solidificheranno i biscotti e la frutta sul fondo del contenitore. Una volta che lo strato sarà stabile, rovescia la gelatina rimanente e lascia a solidificare.

Una volta che tutto sarà stabile, crea uno spesso stato di crema pasticcera con un cucchiaio.

Termina con uno strato di panna montata, puoi usario il cucchiaio o la sac-à-poche.

L'ultima cosa che resta da fare è decorare a piacere, con frutta fresca o forse mandole o cioccolato, scegli tu.

Servi e buon appetito!

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